Zorg ervoor dat er een APRS applicatie geïnstalleerd is die andere servers aankan (vb. APRSIS32 op Windows, en APRSdroid op de Android smartphone) 

Hieronder leggen we uit hoe je APRSIS32 installeert en gebruikt vanaf een Windows computer.

Als allereerste begin je met het downloaden van “APRSIS32”  http://aprsisce.wikidot.com/downloadNaamloos Als je APRSIS32 geïnstalleerd hebt, zul je een callsign in moeten vullen. Bij het desbetreffende callsign hoort een code, deze code kun je simpel via deze pagina opvragen. Vergeet niet je callsign in te stellen.

Als je de callsign en passcode instellingen hebt doorgelopen en hebt geïnstalleerd, is het zaak dat je even APRSIS32 herstart. Nadat je de software hebt herstart, gaan dan verder naar configure ga vervolgens naar het tabblad Ports klik op APRS-IS bij my call ssid daar je callsign neer.

Om op de kaartweergave te komen moet je in de comments neerzetten: “WRLP” of “27.085MHz” Dan word je ook als een stabiel (basis) station in de kaart weergegeven. Dit kun je invullen als je klikt op: DEVICE (TCP configuration) bij IP adres vul in cbaprs.dyndns.org en bij port vul je in: 27235

Ga terug naar configure en tablad general (client configuration) vul daar wederom je stations naam in en daaronder je passcode.

Om jezelf op de juiste plek in de kaart te plaatsen, kun je met je muis de pijl verplaatsen naar de juiste plaats.

Om te controleren of alles naar behoren functioneert, kunt u altijd de APRS online web kaart raadplegen op: cbaprs.de

Nog een paar aanwijzingen:
Tracks verdwijnen als er 15 minuten lang geen updates worden ontvangen.
De track historie wordt weergegeven met de historie van maximaal 1 uur.
Kies het juiste APRS symbool in de APRS software-applicatie, zoals een autootje, voetganger, huisje etc.

Gebruik deze functionaliteit alleen om aan te geven dat je QRV bent op de repeater. Stations die 24 uur per dag “QRV” zijn worden automatisch van de kaart weggehaald.

Om op de kaartweergave te komen moet je in de comments neerzetten: “WRLP” of “27.085MHz” Dan word je ook als een stabiel (basis) station in de kaart weergegeven.