De nieuwe repeater op de pijnbank bij Ruud 19WO1727

Zondag 10 november 2019 heeft het WRLP repeater netwerk in de Haaglanden een make-over gekregen.

Al tijden hebben wij de wens de dekking in de Haaglanden helemaal af te dekken.
Helaas lukte dat voorheen niet, dit omdat Den Haag aan de kust van Nederland zit, is het lastig om daar een zender te plaatsen die niet interfereert met de zender die in Rotterdam gehuisvest is.

Voorheen stond de WRLP zender aan de rand van het Zuiderpark te Den Haag.
Deze was altijd prima te ontvangen, echter was het signaal te sterk richting Rotterdam, waardoor tussen Rijswijk & Delft bijna niks meer te horen was.

We hebben dit probleem verholpen door wat te schuiven met opstelpunten die we tot onze beschikking hebben;

De ontvangerslocatie van Den Haag, die gepositioneerd is op 65 meter hoog, in de industriewijk Binkhorst Den Haag, is omgetoverd tot zenderlocatie, en de oude zenderlocatie is de nieuwe ontvangerslocatie geworden.
De zenderlocatie in de Binkhorst is ideaal, omdat er een afscherming is richting Rotterdam, en dus niet veel zendvermogen richting Rotterdam kan uitstralen.

Ook zullen we in de toekomst nog een ontvanger realiseren in Delft, dit om de dekking afgedekt te krijgen richting Rotterdam, (er mist voor mobiel bereik nog een ontvanger).

Onze speciale danken gaan uit naar: Ruud 19WO1727 voor het schenken van een Repeater Base Station, RepeatersDelft & Barry voor de prachtige opstelposities & HAMshop.nl voor alle nodige losse materialen o.d. coax & connectoren!

Locatie “nieuwe zender Den Haag”
Dekkingsgebied opvulzender Den Haag & zender Rotterdam