In de afgelopen maanden hadden wij al een grote wens om het repeater netwerk uit te breiden naar Curaçao.
Curaçao is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. Met het onbewoonde Klein Curaçao is Curaçao een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Mast “Ontvangersite Willemstad”

Afgelopen week kregen wij een aangename mail binnen van Sherman en Sergio. Toen werd de droom ineens werkelijkheid! WRLP krijgt een full-duplex opstelling in Curaçao!
Welkom Curaçao!

De techniek achter de opstelling in Curaçao was nog een aardige uitdaging. Zo zitten we met een behoorlijk tijdsverschil, dus hebben we de repeater besturing voor het opstelpunt in Curaçao moeten verbouwen, dit had nog wat voeten in de aarde nodig om het allemaal te laten functioneren, de repeater in Curaçao werkt ook als standalone repeater opstelling mocht de verbinding tussen Nederland wegvallen.

De uitbreiding naar Caraïbisch Nederland biedt een prachtige aanvulling voor 27MHz gebruikers aan beide zijden van de ruime sop. WRLP spreekt dan ook de wens uit dat dit 27MHz gebruikers aan beide zijden dichter tot elkaar brengt; wie weet welke spontane activiteiten dit tot gevolg kan brengen. Het is op Curaçao zes uur vroeger dan in Nederland.
Wij wensen alle gebruikers veel radio plezier toe!

Onze danken gaan uit naar Sherman en Sergio! Dankjewel voor de prachtige repeater opstelling, en de prettige samenwerking!

Locatie Antenne Hoogte Status Operator CW Rogerb
Willemstad Antron-99 125m In Dienst Sergio CW – . – . / . – –

4 thoughts to “WRLP gaat intercontinentaal!

 • Ronny

  Nu ook nog naar Duitsland(Moezelgebied) voor de Nederlanders die daar zitten

  Beantwoorden
  • WRLP

   Wij van WRLP zeggen, liever niet tenzij het net naast de “grens” is, dan zou dat kunnen.

   Beantwoorden
   • Ronny

    Jammer had wel zo leuk geweest voor de Nederlanders hier, het is helaas niet net over de grens. Het is zo’n 200 km van Venlo.

    Beantwoorden
 • Steven

  Was een mooi qso . Wacht op het volgende alweer.

  Beantwoorden

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *