2018 wat gaat de tijd toch snel!

Inmiddels zitten we alweer in de 4de maand van het jaar oftewel April.
Om u een beetje een idee te geven hoe snel WRLP groeit, hebben we alle vorderingen even op een rijtje gezet die tot nu toe hebben plaatsgevonden.

Op 27 januari hebben wij kennis mogen maken met de nieuwe repeater in Venlo. Deze repeater word beheerd door Emiel, we hebben inmiddels mogen ervaren dat deze opstelling een groot succes is voor de gebruikers, hij biedt een mooie dekking en functioneert uiterst betrouwbaar.

In de week van 29 januari is er flink wat onderhoud gepleegd aan de ontvanger in Sittard, deze is ge-upgrade naar back-up zender van Beek. De zender in Beek heeft helaas te kampen met problemen en uitval. Tot die tijd neemt de repeater in Sittard de functie over van Beek.
Ook is er in Sittard een 2e ontvanger geplaats waardoor Sittard full-duplex werkt.

Op 10 februari is het bericht bekend gemaakt dat er forse verbeteringen hebben plaatsgevonden in de provincie Overijssel. Daar heeft de beheerder Steven de repeater kunnen verhuizen naar een hoger opstel punt, om precies te zijn de hoogste flat van Kampen met dank aan de medewerking van de lokale omroep.
Hierdoor is het dekkingsgebied in Overijssel, Drenthe, en een groot deel van Friesland dekkend gemaakt.


Op 17 maart stonden we uiteraard op de Radiobeurs in Rosmalen. Hier hebben wij veel belangstelling gehad van bezoekers. waardoor wij ook een aantal aanmeldingen in behandeling hebben.

Op 17 maart is ook de repeater in Roermond geactiveerd, echter staat de repeater nog niet op zijn permanente opstelling. verder wordt er hard gewerkt om nieuwe kabels aan te leggen aangezien de huidige bekabeling niet meer deugd. als straks de installatie voltooid is dan zal mede dankzij locatie Roermond de provincie Limburg volledig dekkend zijn.

Op 23 maart is de ontvangen in Hoogvliet geactiveerd onze dank gaat uit naar de beheerder Robert.  Dankzij deze ontvanger kunnen we bijna spreken over een “porto”dekking rondom  Rotterdam aangezien er inmiddels 8 ontvanger actief zijn in Zuid-Holland.

 

Aankomende opstelpunten:

Verder werken wij gezamenlijk met onze vrienden in Curaçao om ook daar de repeater volledig operationeel te krijgen echter door het grote tijd verschil gaat dat wat moeizaam. De ontvanger is al volledig klaar, de zender moet nog geïnstalleerd worden.

Ook in locatie Weert zijn onze vrienden Bart en Jos druk bezig om de geplande locatie ter beschikking te krijgen. Hiervan moeten we het resultaat nog even afwachten.

Dit zelfde geld ook voor de toekomstige locatie in Grave, hier is beheerder Roy druk bezig met het realiseren van een repeater. Inmiddels zijn de onderdelen wel al besteld.

En natuurlijk niet te vergeten de zender in Amsterdam, helaas loopt dit niet helemaal voorspoedig en is het proces al meerdere keren vertraagt, de vraag naar de zender in Amsterdam is inmiddels behoorlijk toe genomen echter zullen we nog met zijn allen moeten afwachten.

 

Werk op de achtergrond:

Wat de normale gebruiker niet merkt is dat er 24 uur per dag op de achtergrond word gewerkt om de repeaters optimaal te houden, de repeaters worden eigenlijk continu ge-finetuned om er voor te zorgen dat de repeaters bijvoorbeeld niet dof gaan klinken of zelfs doof worden.
Ook heeft simpelweg het weer continu invloed op de repeaters.
En zo kunnen we nog wel een hoop andere zaken benoemen echter heeft dat verder geen meerwaarde voor de gebruiker.
Natuurlijk blijven wij deze taken met veel plezier uitvoeren om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken op het WRLP.

 

We kijken uit naar de rest van het jaar en hopen op veel vooruitgang in het vervolg van 2018.
Namens het WRLP team wensen wij iedereen veel plezier op het WRLP.

3 thoughts to “WRLP tussenstand 2018!

 • Mark

  Helemaal Top dit netwerk! Van 1DP1964 uit Zoetermeer

  Beantwoorden
 • Harrie

  In Tilburg werkt hij nu ook beter.
  Bedankt !! Ik zit altijd te luisteren.
  Komen er ook nog meer ontvangers in Tilburg ? Niet iedereen kan praten terwijl ze wel alles horen in Tilburg.

  73 , Tango Kilo

  Beantwoorden
 • wout

  Moet ik een toon meezenden om op de repeater te komen .
  Vr.gr.

  Wout
  Zierikzee

  Beantwoorden

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *