WRLP perfectioneert en bouwt verder! ontvanger Tilburg verplaatst, Dekking in de Haaglanden fiks verbeterd, en Ontvanger Hellendoorn geactiveerd!

Afgelopen week is de ontvanger in Tilburg verplaatst naar een hogere en betere opstelpunt. Deze ontvanger heeft bijna vrij zicht vanaf Eindhoven tot aan Breda, het ontvangst zou goed zijn richting de zuid kant. Helaas hebben wij niet de mogelijkheid om op het dak een antenne te kunnen plaatsen, daarom hebben we gekozen voor een Boemerang antenne op de 5e etage op een balkon. De eerste testen lijken veelbelovend! Onze danken gaan uit naar Frans, en John, dankzij hun medewerking heeft het WRLP repeater-netwerk een leuk ontvangst bereik in Noord-Brabant in gebruik mogen nemen.

Dekking in de Haaglanden

Barry, Jaimy, en Ron bij het rack van PI8HGL.

Ook is er hard gewerkt in de Haaglanden. Den Haag heeft vanaf heden een full-duplex repeater opstelling. Den Haag had voorheen al een repeater, alleen was deze “half-duplex” te gebruiken.
Wij hebben diverse pilots uitgevoerd om te onderzoeken welke de beste opstelling is voor ontvangst of zender locatie, hierin hebben wij gekozen om op de locatie bij het Zuiderpark de zender te huisvesten, waardoor er in en rondom Den Haag een goede zenderdekking is. De ontvanger is gehuisvest op de locatie van PI8HGL. PI8HGL is een packet repeater die actief is in de zendamateurband. Afgelopen week hebben Barry, Jaimy, en Ron de antenne gemonteerd op de locatie. De eerste signalen blijken geweldig, dit komt ook mede dankzij de antenne opstelpositie op 35 meter hoog met een halve golf Antron-99 rondstraler antenne. Wij willen Ron, en Hans graag bedanken voor de goede en fijne samenwerking op de ontvangerslocatie, dankjewel! 🙂


Ontvanger Hellendoorn geactiveerd!

Jawel, of het niet genoeg is, is er ook een ontvanger geactiveerd in het plaatsje Hellendoorn. Er was veel vraag naar een goede mobiele- en basis dekking in de omgeving Hellendoorn.
De antenne die gebruikt word is een Sirtel S2000 met de bijbehorende zij-radialen. Dankzij de hulptroepen Stefan (de repeaterbeheerder van Vriezenveen) en Steven (de repeaterbeheerder van Kampen) hebben we weer een uitstekende ontvanger in gebruik mogen nemen, dankjewel! 🙂 Wij zijn erg benieuwd naar de performance van de ontvanger in Hellendoorn, de eerste signalen zijn verblijdend!

De WRLP CB Repeater Nederland danken hun bestaan aan uw steun, word u onze volgende donateur? Doneren kan via onze donatie pagina. 🙂
Ben jij of (ken jij) iemand die met ons wilt meewerken? stuur ons dan een e-mail aan: locatie@cbrepeater.nl

 

 

7 thoughts to “WRLP perfectioneert en bouwt verder!

 • Steven

  Mooi zo we worden steeds beter . Eigenlijk zijn wij met ons allen al de besten
  73.s En tot horens op wrlp repeaters.

  Beantwoorden
 • Vincent

  Top!
  Nou weet ik niet altijd als mobiel ether gebruiker welke repeater ik hoor. Wat ik wel hoor om 1/2 of heel uur is wrlp repeater.

  Zou het niet handig zijn als je 3 letters per repeater toevoegd?
  (tussen haakjes is alleen ter verduidelijking van de plaatsnaam)
  WRLP repeater ASD (Amsterdam)
  WRLP repeater HAG (Den Haag)
  WRLP repeater DHR (Den Helder)
  WRLP repeater BOV (BovenKarspel)
  WRLP repeater LEY (Lelystad)
  WRLP repeater KAM (Kampen)
  WRLP repeater ELB (’t harde gem Elburg)
  WRLP repeater VRZ (Vriezenveen)
  WRLP repeater SIV (Silvorde)
  WRLP repeater ZUT ( Zutphen)
  WRLP repeater LEU (Leusden)
  WRLP repeater EDE (Ede )
  WRLP repeater RTM ( Rotterdam)
  WRLP repeater GTB ( Raamsdonk, gem Geertruidenberg)
  WRLP repeater TLB ( Tilburg)
  WRLP repeater BEQ ( Beek )
  WRLP repeater KER ( Kerkrade)
  WRLP repeater VER ( Veere)

  HIer de officiele lijst die gebruikt wordt voor plaatsnamen.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_UN/LOCODES_in_Nederland

  Beantwoorden
  • 19WO1822

   Dankjewel Vincent voor de tip.

   Zijn de plaatsnamen niet genoeg dan? Ik weet niet precies waar je op doelt, maar bij alle receivers zijn er verschillende courtsney tones weliswaar in CW toegevoegd, waardoor je precies weet via welke receiver je te horen bent.

   Groeten, Jaimy.

   Beantwoorden
   • vincent

    Hallo Jaimy, ik doel op wat je in CW moet horen in de ether. Soort van identifier waar de repeater (ongeveer) staat. Je kan het wel op de website zetten, maar in de ether kan je dit niet waarnemen. Heb je de picture?

    Beantwoorden
    • 19WO1822

     Je kunt het zeker waarnemen, we hebben op de website bij het kopje Repeaters alle CW identificaties neergezet die over de repeater te horen zijn.

     Heb je überhaupt wel eens geluisterd naar het repeaternetwerk?

     Beantwoorden
     • Vincent

      Ja toevallig vandaag omdat ik in Rotterdam moet zijn.

      Zowel in spraak als cw hoor ik “WLRP”. Dat zegt niks over de plaats, alleen over het repeaternetwerk

 • Ruud

  Mooi werk mensen , dit is nou precies wat het WRLP netwerk sterk maakt! Samenwerking van mensen die interesse hebben in de hobby en ook mee willen werken aan een landelijk dekkend netwerk zodat dalijk iedereen op de 27mc een babbeltje met mekaar kan maken !! Hoe mooi is dat! Hou dit vol mensen , en dan maken we van dit unieke project een wereld beroemd netwerk in heel Nederland…
  Grtz Ruud 19WO1871

  Beantwoorden

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *