Nieuws uit Zuidwest Nederland!

De afgelopen periode is het WRLP team druk bezig geweest in Zuidwest Nederland.
Hierdoor is het dekkingsgebied al fiks verbeterd. Zo hebben we onlangs een aantal werkzaamheden voltooit:


– Zender Veere geactiveerd (16-09-2017)
– Zender Rotterdam geactiveerd (24-09-2017)

– Zender Den Haag aangepast (26-09-2017)
– Ontvanger Zoetermeer geactiveerd (1-10-2017)

Na deze bezigheden zijn er wat nieuwe uitdagingen op tafel gekomen. Zo hebben we nu op sommige plekken wat problemen met het zogeheten: “co-channel interferentie
Je kunt het zien als 2 fases die op de ontvanger binnenkomen. De ontvanger zit in een overlappingsgebied. Niet alle zenders zijn dan even sterk, daardoor wordt de timing van iedere zender hoorbaar daardoor komt het audio in het midden van zo’n overlappingsgebied niet gelijk aan, maar dit hoeft dus niet precies midden of tussen twee zenders te zijn. Hierdoor is de onderlinge invloed van meerdere zenders op elkaar maximaal. Op sommige plekken is het signaal niet meer te verstaan, laat staan te volgen.

Dan is het zo dat er bij WRLP in Zuidwest Nederland meerdere zenders actief zijn waar een groter overlappingsgebied is dan we van te voren voor ogen hadden.

Binnenkort gaan we verder met het onderzoeken van co-channel, en de mogelijkheden voor de 27MHz CB band. Doorgaans kun je een 10MHz en een 1PPS signaal (GPSDO) zo aansluiten op een repeater. Helaas werkt dit niet op een “standaard” 27MHz CB tranceiver. Wel is audiosynchronisatie mogelijk via een GPS ontvanger.

Ontvanger Zoetermeer geactiveerd!

Op 1-10-2017 heeft WRLP een ontvanger in gebruik mogen nemen in Zoetermeer. Deze ontvanger was hard nodig, voor mobiele stations was er in Zoetermeer altijd een slecht bereik.
Dankzij deze ontvanger hebben we een goed ontvangstbereik in Zoetermeer en ver er omheen zowel voor basis als de mobiele gebruikers. Dankjewel aan Ronnie uit Zoetermeer!

Nu de aansluiting tussen Rotterdam en Den Haag al flink verbeterd is, is er toch altijd nog een reden tot verbetering, er zijn tot altijd nog een hoop uithoeken in het ontvangst bereik. We zijn nog druk opzoek naar een hoog opstelpunt in de Haaglanden.

We zijn ook nog opzoek naar enthousiaste mensen in de omgeving van Zeeland en heel Nederland om het repeater netwerk landelijk dekkend te maken. Meld je vooral aan via locatie@cbrepeater.nl

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *