Vanaf Zaterdag 16 september 2017 heeft WRLP een definitieve zender in gebruik genomen in Zeeland en onthalen daarmee alle gebruikers in Zeeland!

Het nieuwe opstelpunt is geplaatst op de Oostwatering in het Zeeuwse dorp Veere. De antenne die gebruikt word in Veere is een Solarcon Antron-99, een 1/2 golf antenne voor de 27mhz, deze antenne staat op een antenne hoogte van 10 meter. Desondanks de lage antennehoogte zal de repeater door heel Zeeland hoorbaar zijn.

Naast de zender die geplaatst is, is ook een ontvanger geactiveerd of het niks is. Deze is gevestigd in Kamperland. Deze ontvanger is niet een “standaard” ontvanger, deze ontvanger ontvangt via een Danita 640. Vrijwel op alle locaties word er ontvangen met een RTL-SDR stick. Het voordeel van een conventionele ontvanger is dat deze een stuk selectiever zijn in welke signalen er wel of niet doorkomen. Om een Danita 640 te kunnen gebruiken als ontvanger moet je wel de nodige meetapparatuur in huis hebben. Ook op de locatie in Kamperland word er gebruik gemaakt van een Solarcon Antron-99 antenne.

Wel is alles nog in testfase, omdat er bij deze opstelpunten nieuwe technieken worden gebruikt.

Met deze opstelpunten heeft WRLP CB Repeater Nederland weer een groot bereikgebied in gebruik mogen nemen. Wij danken de beheerders Martijn en Berry heel hartelijk! en wij wensen de gebruikers veel plezier toe!

Dekkingsgebied van zender “Veere”
Antenne opstelling van zender “Veere”
Ontvanger “Kamperland” in werking
Antenne opstelling van ontvanger “Kamperland”

5 thoughts to “WRLP Geactiveerd in Zeeland!

 • Steven

  Leuk te horen luitjes ik zou zeggen welkom Zeeland . En laat van je horen

  73.s Steven repeater Kampen

  Beantwoorden
 • Jan

  Prachtig! als ik mobiel ben ga ik zeker gebruik maken van deze opstelpunten! toppers!

  Beantwoorden
 • roel lastdrager

  is er iemand die mij kan helpen met het 1 op1 krijgen en 30 mtr coax -kabel
  groet en beginner !

  Beantwoorden
  • steven

   Ik weet niet wat je bedoelt Roel want als je er gewoon goed je pluggen aan soldeert dan moet het goed zijn lengte maakt niets uit wel een goede antenne

   Beantwoorden
 • roel lastdrager

  oke daar kan ik wel wat mee ,dank hier voor ,het gaat om het uit zoekken wat er werkt en wat niet
  ps nog een oproepje voor deze keer ik zoek werkende en niet werkend en desnoods losse onderdelen
  van de oude sony pro 80 dus ik hoop stiekem dat er nog mensen zijn die dit spul nog hebben zei een oude baas ,.graag hoor een adres om wat over temaken ga zo door groet roel

  Beantwoorden

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *